Nopeus on kuningas, Perfektionismi on henkinen itsemurhaNopeus on kuningas. Olen kirjoittanut kesäkuun aikana lähemmäs kolmekymmentä artikkelia, kun summaa jokaisen ylläpitämäni blogin kesäkuussa julkaistut artikkelit yhteen - perfektionismista ulos opettelu tuntuu kovin palkitsevalta.

On helppoa luoda jatkuvasti kontenttia varsin nopeasti, sillä olen sisäistänyt miten nopeus ratkaisee ja tuhoaa haitaksi olevaa perfektionismia - perfektionismi luo vain stressiä ja on vain haitaksi tuottavuudelle (perfectionism is the enemy of profitability).

Perfektionismi vie energiavarojasi liikaa

Aloin työstämään itseäni ulos perfektionismista, haastamalla itseni kirjoittamaan artikkeleita noin vartin sisällä. Toistaessani tätä tarpeeksi monta kertaa kirjoittamisesta tuli tapa. Rutiineja luodaankin jatkuvalla toistolla, eikä perfektionismi edesauta jatkuvaa toistoa mitenkään (kirjoitinkin tästä artikkelissani "Luo itsellesi parempi elämä: 9 minuutin sääntö"). Kun asioista tulee rutiineja, niiden toteuttaminen käytännössä menee ikään kuin autopilotilla, siten että käytämme vähemmän aivotoimintaamme tehtävän suorittamiseen, eli säästämme energiaa. Aivomme pyrkivätkin säästämään energiaa aina kun on mahdollista, jos näin ei olisi, aivomme eivät mitenkään kestäisi jatkuvaa rasitusta. Koska kirjoittaminen ei vaadi minulta paljoa ponnisteluja, vaan menee rutiinilla, on erittäin helppoa jatkuvasti julkaista tekstiä jostakin.

Perfektionismi estää sinua pääsemästä tehokkaasti flow-tilaan

Teet melkeinpä mitä tahansa elämässäsi, perfektionismi on vain haitaksi, sillä se estää sinua pääsemästä tehokkaasti flow-tilaan jonka aikana työnjälki on parhainta, flow-tilassa kun syntyvät parhaimmat ideat ja tehokkain asioiden työstäminen. Perfektionismi myös pakottaa sinua käyttämään aivojasi kovemmin, joka rasittaa sinua paljon.

Lakkaa olemasta perfektionisti ja keskity enemmän nopeuteen. Saat vähintäänkin triplasti enemmän aikaan ja saavutat flow-tilan helpommin. Varsinkin luovuuden suhteen liika stressaaminen ja ylianalysoiminen on todellakin flow-tilan tiellä. Ja vaikka jostain syystä työnjälkesi ei paranisikaan, on silti parempi saada aikaiseksi kolme artikkelia jotka ansaitsisivat kaikki neljä ja puoli tähteä kuin artikkelin joka ansaitsisi viisi tähteä ja johon olen purkanut kaikki energiasi.

Perfektionismi saa sinut vertailemaan itseäsi ja suoritustasi muihin, joka on haitaksi

Nopeus ja tuottavuus nostavat itsetuntoa, kun taas perfektionismi eli täydellisyyden tavoittelu luo stressiä, paineita, sekä kuluttaa sinua. Täydellisyyden tavoittelu saa sinut vertaamaan itseäsi ja suoritustasi muihin, joka on epätervettä masennusta tuova asia. On parempi ajatella eläväsi omassa elokuvassasi jossa muut ovat vain kameo-roolissa sinun elokuvassasi, kuin se että ajattelisit olevasi muiden elokuvissa kameo-rooleissa. Näin säilytät enemmän valtaasi, voimaasi ja energiaasi jonka seurauksena voit paremmin elämässäsi. Perfektionismi saa sinut kilpailemaan, älä kilpaile vaan keskity vain omaan elämääsi ja suoritukseesi vertailematta itseäsi muihin. Kun lakkaat olemasta perfektionismi, vertailukin loppuu tai vähenee jopa kokonaan.

~ Sinä itse luot oman todellisuutesi ~

Comments