Välitä vähemmän muiden mielipiteistä: Omat Standardit ja Negatiivisten mielipiteiden käyttö polttoaineenaMonet meistä elävät virheellisesti muiden standardien mukaan, ystäviemme, sukulaistemme ja jopa ihmisten joita emme oikeasti edes tunne. Tämä on hyvin valitettavaa, sillä todellista onnellisuutta ei voi ikinä saavuttaa elämällä vain muiden ehdoilla. Haemme virheellisesti hyväksyntää ulkopuolelta, vaikka hyväksynnän pitäisi tulla kokonaan itsesi sisältä. Vain sillä on todellista painoarvoa mitä itse ajattelet itsestäsi, ei sillä miten muut sinut näkevät, sillä vain sinä itse voit tuntea ja ymmärtää itseäsi täysin.

Elä siis omien standardiesi mukaan. Kirjoita standardisi ylös paperille, niin hahmotat paremmin mikä kaikki elämässäsi on sinulle tärkeää. Noudata näitä standardejasi niin alat helposti viettämään onnellisempaa elämää ja välittämään vähemmän siitä mitä mieltä muut ovat sinusta, sillä kyseessä ovat sinun standardisi, eivät muiden.

Käytä muiden mielipiteitä polttoaineena

Muiden negatiivisten mielipiteiden ei tarvitse olla sinulle huonoksi, sillä voit käyttää näitä mielipiteitä kasvussasi kohti parempaa versiota sinusta. Muiden negatiiviset mielipiteet meistä satuttavat meitä, vain jos uskomme niihin itse. Esimerkkinä, jos joku haukkuu sinua lihavaksi vaikka olet langanlaiha, et pahoita mieltäsi. Jos taas tunnet olevasi kaunis ja sinua haukutaan rumaksi, ei se satuta sinua. Saatat vain hetken aikaa näissä tilanteissa miettiä että mitäs ihmettä, mutta et ota näitä mielipiteitä todella itseesi. Kyse on todella vain siitä minkälaisia uskomme itse itsemme olevan ja tämä on erittäin tärkeää tiedostaa.

Ensikerralla kun joku sanoo sinusta jotain negatiivista ja pahoitat mielesi, ala miettimään sitä minkä takia edes pahoitit mielesi, sen sijaan että vaan alkaisit vihaisesti puolustuslinjalle. Näin voit kehittää itseäsi olemaan entistäkin parempi, kehittämällä sitä asiaa itsessäsi josta olet epävarma syystä tai toisesta. Elä siis omien standardiesi mukaan ja käytä muiden mielipiteitä polttoaineena omien standardiesi täyttämiseen. Näin elämästäsi tulee huimasti parempaa ja alat välittämään paljon vähemmän muiden mielipiteistä sinua kohtaan. 

~ Onnellisuus on perspektiivi josta katsot ~

Comments