New Age -Ihmisten Typeryys, Naiivius ja Utopiassa eläminenSpirituaalisuus ja uskonto/uskominen ovat kaksi eri asiaa, spirituaalinen ihminen ei välttämättä usko asioihin sokeasti ilman minkäänlaisia todisteita - Tai ainakaan yleensä ei usko ja jos uskoo, niin hän on todennäköisesti naiivi idiootti.

Joka tapauksessa, spirituaaliset ihmiset ovat yleisesti ottaen vähemmän tyhmiä ja naiiveja kuin uskovaiset, vaikkakin spirituaalisten ihmisten seasta löytyy valitettavasti hyvinkin paljon naiiveja idiootteja, joille on syötetty paljon "new age" kuraa. Tai no, New Age ei ole itsessään kuraa, mutta monet New Age ihmiset ovat varsin naiiveja ja utopiassa eläviä. Monet jopa uskovat siihen ettei sielulla ole egoa (mikäli sielu on olemassa), tai siihen että jokaisen meidän sielu on kuin kiltti enkeli joka osaa vain rakastaa muita. Tämä taas sotii Hermetismin kirjoitusten ja oppien kanssa (jotka ovat vaikuttaneet erityisesti magian perinteisiin, ja suuri osa keskiajan ja nykyajan magiasta, esoteriasta ja New Agesta perustuu hermeettisiin teoksiin) - Yksi Hermetismin opeista onkin "Niin ylhäällä, kuin alhaalla".

On typerää ja naiivia ajatella ettei sielullamme olisi minkäänlaista egoa, tai eläimellisiä haluja kuten meilläkin. Tämä naiivi ajattelu on erityisen typerää, varsinkin mikäli uskoo pahoihin henkiolentoihin ja/tai demoneihin - Sillä näilläkin on sekä sielu että ego. On typerää ajatella että kuoleman jälkeen kaikki on vaan hattaraa ja iloisia hetkiä. New Age-ihminen joka uskoo tämän elämän jälkeen olevan vain valoa ja rakkautta, kuulostaa samalta kuin aivopesty typerä kristitty, mutta ilman Jeesusteluja. Jeesuksen tilalle tungetaan vain "Äiti maa", tai vaikka "Ollaan kaikki yhtä ja samaa". Ajattelemalla lähinnä että olemme kaikki yhteydessä johonkin yhteen ja samaan, sekä samalla tuhoten egoamme ja seksuaalisuuttamme, tuhoamme ihmisyyttämme ja potentiaaliamme. Eikä ole muutenkaan tervettä palvoa mitään itsensä ulkopuolella olevaa, oli se sitten Jumala, Jumalia tai jotain "kosmisia energioita".

"Yahve is very intuned with denying natural instinct, denying magical power as in invidual. Its all about destroying who you are as a human, and it's all about destroying your potential, giving all of your energy to Yahve, or Christ"- Michael W. Ford.


Monet New Age-ihmiset alkavat vähentämään ja tuhoamaan egoaan ja seksuaalisia halujaan, vaikka ne ovat suuri ja erittäin tärkeä osa meitä, sekä valtavia voimavaroja. Vika ei ole asioiden haluamisessa, se on vaan luonnollista ja luo meille tavoitteita joihin pyrkiä, tekemistä, elämistä, elämää. Buddha sanoo kärsimyksen tulevan haluamisesta - Mutta tästä huolimatta, puun alla istuminen ilman mielihaluja, on sekin haluamista istua puun alla - Kuten myös itsekäs teko, sillä maailmassa ei ole ole olemassa muita kuin itsekkäitä tekoja, teemme positiivisia tekojakin muille siksi että saamme siitä itse mielihyvää, joka on itsekästä, oman mielihyvän tavoittelua. Haluaminen ei tuo kärsimystä, kärsimättömyys tuo kärsimystä.

Katsot sitten Kreikan-, Rooman-, Egyptin- tai Mesopotamian mytologioita tai Skandinaavien muinaisuskontoa, et löydä sieltä Jumalia jotka haluavat vain istua puun alla meditoimassa. Egyptin Jumalilla ja Jumalattarilla oli eläinten päitä, koska nämä Jumalat olivat yhteydessä myös eläimelliseen puoleensa - toteemieläimiinsä, joissa myös piilee tärkeää symboliikkaa. 

Negatiivisen ajatuksen tullessa mieleen monet New Age ihmiset myös ajattelevat että "tämä ei ole minä", joka on tyhmää, ainakin yleensä. Luuletko tosiaan sielusi olevan puhdas kuin pulmunen, kirkas "enkeli" joka näyttää muille valoa? Vai etkö osaa pitää mahdollisena sitä vaihtoehtoa että sielusi olisi jotain aivan muuta? Lakkaa olemasta naiivi ja utopistinen. Et todennäköisesti tule muutenkaan saavuttamaan mitään "valaistumista" pelkällä meditoinnilla ja youtubevideoita katsomalla, välillä lukien jonkun pari nopeasti kirjoitettua artikkelia - Sitä voi joko tuhota tärkeän osan itsestään, tai vaalia sitä osaa, sillä se tuo elämään paljon nautintoa ja tarkoitusta. Kaikki mitä teet, olet tehnyt tai tulet tekemään on joka tapauksessa aina itsekästä.

Ja kun kyseessä on muiden ihmisten kohtelu, ajatuksillasi ei ole väliä, ainoastaan tekemisilläsi on.

Comments